Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δευτέρα 14 Ιούνη - Πρώτη συνέλευση των κατοίκων


Τη Δευτέρα 14 Ιούνη περισσότεροι από 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο δασάκι της Ούλοφ Πάλμε για να αποτρέψουν μια ακόμη προσπάθεια τσιμεντοποίησης από τον Δήμαρχο του Ζωγράφου.

Τις τελευταίες εβδομάδες μπουλντόζες εισέβαλαν στο πευκόφυτο δάσος επί της Ούλοφ Πάλμε και λαμαρίνες υψώθηκαν γύρω από τα έργα, εμποδίζοντας την οποιαδήποτε πρόσβαση, φυσική ή οπτική. Περίοικοι απευθύνθηκαν αρχικώς στο Δημαρχείο και όταν έμαθαν ότι η εν λόγω ανάπλαση ύψους 2.700.000 ευρώ!! συμπεριλάμβανε διάνοιξη δρόμων πλάτους 3 μέτρων, ανέγερση τσιμεντένιων κατασκευών, σιντριβανιών, υπόστεγων και στεγάστρων, απευθύνθηκαν στη Δασική Υπηρεσία.

Από την πλευρά της η Υπηρεσία γνωστοποίησε στους κατοίκους ότι το Άλσος Ιλισίων αποτελεί χαρακτηρισμένη δασική έκταση και ως εκ τούτου οι ενέργειες του Δήμου είναι παράνομες. Είναι κοινώς καταπατητής. Ως εκ τούτου, με εντολή του Δασαρχείου οι χωρίς άδεια οικοδομικές εργασίες σταμάτησαν και οι κάτοικοι μαζεύτηκαν προκειμένου να σώσουν το δάσος και να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία των ένδικων ενεργειών, μαζεύτηκαν υπογραφές και τηλέφωνα και ανταλλάχθηκαν απόψεις. Στη συνέχεια ο κόσμος μπήκε στο εργοτάξιο και αντικρίζοντας ξεριζωμένους και χτυπημένους κορμούς δέντρων ξήλωσαν κάποιες τσιμεντένιες βάσεις που είχαν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Παρασκευή 18 Ιούνη 19:00.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου